Tre Well Emballage - Kretskortslåda
Den unika kretskortslådan Slotpack. Patent pend PRV 1400394-1

3 nyheter från Tre Well Emballage

SäkerhetFöretaget Tre Well Emballage har under de senaste åren investerat mycket för att tillgodose kundernas behov kring specialförpackningar i wellpapp och plast. Nu lanserar de den smarta kretskortslådan Slotpack® samt plastfötterna Vapall och Swefoot.

Som experter på specialförpackningar för farligt och känsligt gods, lanserade Tre Well Emballage den unika kretskortslådan Slotpack® i samband med EMPACK-mässan 2014. Företagets CTO Torkel Arnborg berättar om den aktuella produktionen av Slotpack®, samt plastfötterna Vapall och Swefoot som de förvärvade rättigheterna för 2012.

Kretskortslådan Slotpack®

Tre Well Emballage riktar sig främst till kunder inom infrastruktur, och har med den smarta kretskortslådan Slotpack® kommit på en unik lösning. Slotpack® är framtagen för kretskort i bland annat IT-system eller telekommunikationsutrustningar där det är extremt höga krav på säkerhet.

Tre Well Emballage - Farligt Gods
Specialförpackningar för farligt och känsligt gods.

– Slotpack® är ett engångsemballage som säkrar transporten från tillverkaren till företaget som ska installera kretskortet. För exempelvis de stationer och ledningar som hanterar trafiken via nätet krävs mer avancerade kretskort, och här skyddar Slotpack® detta likt en ram som skyddar en spegel, förklarar Torkel.

Slotpack® är en emballagelösning som hänger i kanterna precis som alla kretskort är konstruerade. Ett kretskort kan kosta allt mellan 100-100 000 kr men Slotpack® är mer konstruerad för just de dyrare avancerade kretskort som används inom infrastruktur, exempelvis för stationer och ledningar som sköter trafik på Internet och mobiltelefon-näten.

– De flesta kretskort brukar man lägga i en plastpåse för att skydda mot elektriska stötar. Grundidén med kretskortslådan Slotpack® är att konstruera ett V-format spår i lådan så man snabbt kan sätta in kretskortet, fälla in några flikar så är den klar att skeppas, säger Torkel.

Plastfoten Vapall

Utöver den unika kretskortslådan Slotpack®, förvärvade Tre Well Emballage 2012 rättigheterna till plastfötterna Vapall och Swefoot som uppfanns av Christer Karlsson i Vadbacka. Dessa plastfötter tål upp till 450 kilo var och kan fästas direkt på wellpappen.

Torkel berättar att inom transportsektorn används Vapall och Swefoot oftast inom slutna system. Swefoot träs in i ett förstansat hål och har ett inbyggt snäpplås. Vapall däremot kan direkt skjutas in på en flik i en vanlig slitslåda och kommer sedan automatiskt att sitta fast då lådan och foten bandas. Ett speciellt intressant uppdrag för Tre Well Emballage kom från Nationalmuseet som under sin ombyggnadstid behövde förvara ovärderliga konstverk.

Tre Well Emballage - Vapall
Plastfoten Vapall tål upp till 450 kilo och kan träs direkt på wellpappen.

– Christer sålde tidigare Vapall och Swefoot till flera länder i Europa. Så det är en väl beprövad uppfinning som uppfanns av två orsaker. Dels för att skydda wellpappen från väta då det är vanligt att det rinner vatten på golvet, något man brukar ha tunga lastpallar till, och dels för att man ska kunna köra in gafflarna i en truck under.

www.trewell.se kan du läsa mer om smarta specialförpackningar från Tre Well Emballage samt om nyheterna Slotpack®, Vapall och Swefoot.

Redaktionen
redaktionen@tematransport.se