Presenteras av Mobitec
Mobitec - Uppkopplade fordon
Mobitec erbjuder idag de tre smarta systemlösningarna Access Basic, Plus och Gold.

3 smarta systemlösningar för uppkopplade fordon

De senaste tre åren har det skett ett skifte inom kollektivtrafiken där allt fler fordon går mot en uppkopplad framtid. Tillverkaren av informationsskyltar Mobitec har varit i framkant av denna utveckling och erbjuder idag de tre smarta systemlösningarna Access Basic, Plus och Gold.

Mobitec logo

Som en marknadsledande systemtillverkare arbetar Mobitec idag mot hela världen. Vi fick en pratstund med Mobitecs vd, Peter Johansson, som berättar hur de relativt kort tid har gått från att vara en hårdvaruleverantör av destinationsskyltar till att idag erbjuda den senaste teknologin för uppkopplade fordon. Beroende på vad man vill kunna uppnå, erbjuder Mobitec tre olika nivåer på sina systemlösningar.

Access Basic, Plus och Gold

Den första nivån kallas Access Basic och används för enklare ändamål som att uppdatera linjer, information och mjukvara. För den som vill ha ett mer avancerat system finns Access Plus och därefter kommer det system som Mobitec internt kallar Access Gold där alla funktioner är tillgängliga.

– Samtliga system har automatiska uppdateringar för systemstörningar och reklam, statistikrapporter till back office samt ett webbaserat CMS. Vi kan även bistå kunder med själva uppkopplingen via GSM men ofta har kunderna egna lösningar för detta, berättar Peter.

Mer kontroll och lägre underhållskostnader

Den stora fördelen med uppkopplade fordon är enligt Peter att det ger operatörerna mer kontroll och lägre underhållskostnader. Med onlineverktyget kan man alltid följa fordonens status, säkerställa att de har gett rätt information och även uppdatera mjukvara på distans.

– Idag ska allt mer budskap in i fordonen i form av störningsinformation. Om exempelvis ett kretskort har gått sönder så vet verkstadschefen det direkt med våra system och kan åtgärda problemet direkt när fordonet kommer in i depån. Man kan även styra reklambudskap efter linjer, destinationer eller klockslag, säger Peter.

Distribuerar tillverkningen

Idag konsoliderar Mobitec sin tillverkning och har samlat den på ett och samma ställe i Gdansk, Polen. Och med skyltar, styrenheter, kablar och fästen från olika tillverkare, sampackar Mobitec allt i en central för att kunna ge sina kunder en komplett leverans. Peter avslutar:

– För lokal eftermarknad har vi återförsäljare utspridda världen över och i Sverige har vi en egen eftermarknadsorganisation som supportar agenter i den nordiska och baltiska regionen.

mobitec-access-systemlösningar

Mobitecs systemlösningar är idag tillgängliga att antingen köpa eller hyra månadsvis per fordon. På mobitec.eu kan du läsa mer om systemlösningarna Access Basic, Plus och Gold. Läs även om hur Mobitecs nya LED-skyltar, MobiLED, reducerar CO2-avtrycket för kunder inom Busstrafik.