Specialfälgar - Fälgar
Konkava och mörka fälgar är två av de hetaste trenderna inom branschen.

3 starka trender inom fälgar under 2016

FordonAllt fler får upp ögonen för tredjepartsfälgar där pris, designmöjligheter och prestanda är tre saker som lockar. Här ger Henrik Bellvik, säljare på västkustbaserade Specialfälgar tre starka trender inom fälgar under 2016.

Fokuset på personbilsfälgar har växt sig allt starkare och många väljer nu att vända sig till en fälgspecialist när de köpt ny bil eller vill hotta upp sin nuvarande. Västkustbaserade Specialfälgar, med många års erfarenhet inom branschen, ser flera spännande trender under året.

1. Matta och mörka fälgar håller i sig

Trenden med matta och mörka fälgar ser ut att hålla i sig. Vad som under många år har dominerat marknaden med högblanka och ljusa fälgar är nu ett minne blott när kunder söker mer diskreta fälgar med ett något ”råare” intryck.

– Trenden började för några år sedan och då var det främst svarta fälgar som var populärt. Nu märker vi att många går mer mot mörkgrå där antracitgrå är en stor favorit. De mörkare och mattare fälgarna passar också bra på vintern, vilket är en säsong då designfälgar blir allt mer vanliga, säger Henrik.

2. Hett med konkava fälgar

Från att tidigare ha önskat rak design är konkav design något av det allra hetaste på marknaden. Med konkava fälgar får bilen ett helt nytt uttryck genom det djup som skapas i fälgen. Denna typ av design är också ett smart sätt att få fälgen att kännas större.

För den som inte är bekant med konkava fälgar kan man säga att fälgen får ett skålliknande utseende. Dessa finns i storlekarna 9,5 tum och uppåt. Detta är också ett resultat av att fler söker större fälgar än bara för några år sedan, förklarar Henrik.

3. Flow Forming växer

En ny teknik som växer sig allt starkare är Flow Forming. Tekniken går ut på att man valsar fälgbanan vilket medför en rad förbättringar jämfört med en traditionell aluminiumfälg. Flow Forming gör att fälgen blir upp till 15% lättare och får upp till 20% ökad hållfasthet.

– I praktiken betyder det att man får bättre kvalitet och en rundare fälg. Här på Specialfälgar erbjuder vi Flow Forming-fälgar från Nitro Wheels, Advanti Racing och OZ, säger Henrik.

Hitta rätt fälg med smarta verktyg

Specialfälgar - Fälgprovaren
Fälgprovaren visar hur en fälg ser ut på din bil.

Är du osäker vilken fälg som passar din bil? Med Specialfälgars Fälgguide skriver du enkelt in ditt registreringsnummer så ser du vilka fälgar som passar.

Du kan även direkt i Fälgguiden sortera på storlek samt visa de som är lämpliga för året-runt-bruk. När du väl har hittat en fälg som passar kan du enkelt se var den går att köpa hos en av Specialfälgars återförsäljare.

För den som direkt vill se hur en fälg ser ut på en viss bil kan använda Specialfälgars Fälgprovare. Här väljer man antingen bilmodell eller laddar upp en bild på sin egen bil så visas fälgen på bilen.

Fälgprovaren har nyligen uppdaterats och inkluderar nu också möjligheten att dela bilden via Facebook. Besök www.specialfalgar.se för mer information.