Presenteras av META-Regalbau
Meta Regalbau - Lagerinredning
Den tyska lagerinredningsaktören META Regalbau stärker sin position på den skandinaviska marknaden.

Framgångsrik lageraktör fortsätter satsa i Skandinavien

Den tyska lagerinredningsaktören META har de senaste åren fokuserat alltmer på Skandinavien där man ser stort tillväxtpotential. Idag har man flera återförsäljare och samarbetspartners och målet är att fortsätta växa framåt.

META-Regalbau logo

Efterfrågan på högkvalitativ lagerinredning ökar på den skandinaviska marknaden. Det gör att den tyska lagerinredningsaktören META-Regalbau satsar på att öka sin närvaro ytterligare. Sverige väntas bli företagets viktigaste marknad i Nordeuropa i framtiden tillsammans med Norge.

Palle Lercke, Sales Manager i Skandinavien, berättar om det ökade fokuset på Skandinavien och hur deras skruvlösa hyllsystem META Clip tagit marknaden med storm.

Nya partners inom lagerinredning

Palle Lercke - META Regalbau
Palle Lercke, Sales Manager för META Regalbau i Skandinavien. Foto: META Regalbau

META har många globala kunder och för sex år sedan knöt man de första banden med ett antal återförsäljare och partners i Skandinavien. I dag samarbetar man bland annat med generalagenten Order Invest och trucktillverkaren Jungheinrich och har nyligen tagit in två nya återförsäljare.

– Med en kombination av partners och en egen säljorganisation kan vi utöka vår verksamhet på ett gynnsamt sätt. Det har fungerat väldigt bra så här långt och målet är att att växa ytterligare under de kommande åren, säger Palle.

Företagets nya återförsäljare inkluderar Containertjänst och KJK Lagerprodukter. Containertjänst säljer och hyr ut containrar; inuti dessa kan de montera METAs hyllsystem Clip för att skapa en funktionell och billig inredning för att lagra exempelvis vinterdäck.

– KJK å sin sida är starka på projektsidan och vi har nyligen gjort ett stort lagerinredningsprojekt med dem där både de och kunden var väldigt nöjda med resultatet. KJK har verkligen tagit till sig produkten, det är vi väldigt glada för, säger Palle.

Flexibel lagerinredning i fokus

Flexibilitet är viktig i METAs erbjudande och Palle berättar att de alltid satsar på att erbjuda en komplett och anpassningsbar lösning. En produkt som tog den skandinaviska marknaden med storm är unika META Clip, ett helt skruvlöst hyllsystem. Därutöver erbjuder META även ett komplett sortiment på områdena pallställ, grenställ, extra breda hyllställ och mycket mer.

– META Clip har funnits på den tyska marknaden i 20 år. Med META Clip kan vi bygga en hyllösning upp till 4 våningar, helt utan skruvar. Den feedback vi har mottagit från marknaden har varit mycket positiv, säger Palle.

META Clip är ett hyllsystem som passar såväl mindre företag, då som standardlösning men även större företag som behöver en mer anpassad lösning. E-handel är en bransch som har anammat systemet där Palle berättar att USAs största e-handelsföretag är kunder till META.

Spår ljus framtid i Skandinavien

META Regalbau - META Clip
META Clip är ett unikt system, helt utan skruvar.

META har nyligen tagit in en teknisk projektsäljare och planerar ytterligare ökningar. Inom ett antal år spår Palle att man i Skandinavien kommer ha utvecklat sin säljorganisation i Norden med både fler ingenjörer och säljare.

– Skandinavien har stor potential. Vi var bland annat på en logistikmässa i Malmö för en månad sedan där vi fick väldigt fin feedback och pratade med några intressenter gällande att bli nya återförsäljare så det är väldigt spännande, avslutar Palle.

Den som är nyfiken på META och hyllsystemet Clip är välkommen till Logistics & Distribution i Stockholm 2 och 3 oktober där Palle och hans kollegor kommer finnas. Det går också att läsa mer om METAs hyllsystem META Clip samt hitta sin närmsta återförsäljare på www.META-online.se.