Transics Tx-Flex - förarapp
Med Tx-Flex kan föraren bland annat hantera pallar, läsa av streckkoder, bifoga bilder, få kundens signatur digitalt på enheten och rapportera eventuella problem.

Appen Tx-Flex gör fordonsdatorn mobil

TeknikMed en ny förarapp kombinerar Transics fördelarna med en fordonsdator med flexibiliteten hos en mobil enhet och skapar det bästa av två världar. Tx-Flex förenklar orderflödet och ger både förare och transportledningen ett mer flexibelt arbetssätt.

Det har tidigare på marknaden funnits både fordonsdatorer och digitala system i form av handdatorer. Det innovativa med Transics nya app Tx-Flex är att den är synkroniserad med fordonsdatorn Tx-Sky och går att använda i alla Android-enheter.

Flexibelt arbetssätt

Appen Tx-Flex kombinerar på ett smidigt sätt det bästa från fordonsdatorn Tx-Sky med flexibiliteten hos en mobil enhet och tillåter föraren att utföra ett flertal aktiviteter utanför hytten. Appen länkas till Tx-Sky via bluetooth vilket gör att viktig information alltid finns tillgänglig i båda systemen.

Transics Tx-Connect Mobile
Tx-Flex kan även kopplas till Tx-Connect

Fordonsdatorn Tx-Sky är monterad i bilen och registrerar all information från föraren och lastbilen medan Tx-Flex smidigt används så fort föraren lämnar hytten. De två systemen ger det bästa av båda världar, säger Jan Andersson, försäljningschef för Transics i Norden.

Med Tx-Flex kan föraren bland annat hantera pallar, läsa av streckkoder, bifoga bilder, få kundens signatur digitalt på enheten och rapportera eventuella problem. All information registreras i appen och skickas sedan automatiskt till Tx-Sky.

Förenklat orderflöde

När destinationen är nådd tar föraren med sig sin androidenhet och kan enkelt läsa av streckkoder och få mottagarens signatur digitalt. Informationen synkroniseras sedan automatiskt med Tx-Sky som är kopplad till transportledningens administrativa system Tx-Connect.

Tx-Flex automatiserar en stor del av orderflödet på ett smart sätt och förenklar för både förare och transportledningen, säger Thor-Inge på Transics.

När Tx-Flex kopplas till till det administrativa systemet Tx-Connect kan transportledningen enkelt kontrollera orderbekräftelsen i realtid. Kopplingen gör att fakturering kan ske mycket snabbare vilket förbättrar företagets likviditet.

Smart modulsystem

Appen Tx-Flex är ett av Transics många modulsystem vilket gör att du som företagare kan bygga ett helt skräddarsytt system. Utöver Tx-Sky och Tx-Connect kan appen även kopplas till flera andra moduler samt programvaror från tredje part.

Fast vs. Mobil

Fast vs. Mobil

Genom Transics fast vs mobil-test kan du få reda på vilka av deras moduler som passar ditt företag bäst.

Gör Transics test

Nyligen har en av Norges största matleverantörer valt att teckna ett avtal med Transics och använda sig av deras produkter. Avtalet är ett samarbete mellan Transics och Ortec som utvecklar avancerade planeringssystem.

Det är en väldigt stor affär för oss och avtalet skall börja gälla 2015. Företaget har köpt ett komplett system med ett flertal moduler samt cirka 700 enheter, säger Jan.

Transics arbetar med många stora europeiska logistikföretag och systemen används idag i över 85 000 fordon. Sedan 2013 ingår företaget i Wabco som är världens största leverantör av säkerhetsutrustning till lastbilar. För mer information besök www.transics.com.

Redaktionen
redaktionen@tematransport.se