Presenteras av Sponsrat innehåll
Sweden Custom Cars - Dodge & amerikanska bilar
Amerikanska bilar har under de senaste åren gjort en 180 graders vändning, från plastig inredning till högkvalitetsmaterial.

Avlivar myten kring amerikanska bilar

FordonAmerikanska bilar har länge haft ett oförtjänt dåligt rykte. Myter om dålig kvalitet, väghållning och bränsleekonomi har standardiserats. Peter Möllerström på STHLM Pickup Center avlivar myterna en gång för alla.

Under de senaste åren har försäljningen av amerikanska pickuper ökat trots den gamla stämpeln som förföljt amerikanska biltillverkare. I spetsen går Dodge RAM 1500 som stigit och blivit en av marknadens populäraste pickuper. Peter har fått svara på fem snabba frågor där han hjälper oss slår hål på de vanligaste myterna.

Vad tror du ligger bakom att allt fler väljer en Dodge pickup?

En kombination av hög kvalitet och modern teknik är den avgörande faktorn för dagens bilköpare. Samarbetet mellan amerikanska och europeiska biltillverkare de sista åren har betytt mycket för utvecklingen.

Handen på hjärtat, vad ligger egentligen bränsleförbrukningen på?

Sweden Custom Cars - Dodge Ram
Dodge RAM kännetecknas av hög dragkapacitet och lastförmåga.
Du ska få ett ärligt svar, inte de data som ges från fabriken. Vi kollar själva av med våra kunder för att få reda på vad den blandade förbrukningen är. Där snittar de flesta runt 1.3 liter/milen med en RAM som är 8-växlad. Det kan låta mycket, men då ska man inte glömma att det är en bil som är 6 meter lång, två meter bred och två meter hög.

Många av våra kunder använder sina bilar i arbetet då de har en dragkapacitet på 3.5 ton och hög lastförmåga. För att sänka bränsleförbrukningen ytterligare så kan V8:an förvandlas till en fyrcylindrig motor styrt av modern cylinderavstängningsteknik.

Hur är väghållningen och komforten i en RAM?

Det känns som att köra en modern premium SUV. Bilen känns inte stor, trots sin storlek och svarar fint även i hårda kurvor. Dodge RAM är den första pickupen som har individuell fjädring utan bladfjädrar. Terrängegenskaperna är outstanding då man kan välja mellan 2WD, 4Hi, 4Low. Diffspärr är givetvis standard.

Interiörkomforten är i premiumklass med finesser som värme i ratten, kyla i framstolarna, keyless Go, handsfree telefon, Alpine ljudanläggning med mera. Fullt jämförbar med en SUV i miljonklassen.

Hur fungerar en 8-växlad låda i en pickup?

Den 8-växlad ZF-lådan som sitter i nya RAM och SUV modellen Durango hittar du exempelvis i Rolls Royce Phantom. Det säger en del om kvalitetstänket i de nya Dodge bilarna.

Vilken är den typiska ägaren av en amerikansk pickup?

Våra kunder sträcker sig från räddningstjänsten som ställer riktigt höga krav på sina fordon, till de som vill använda den som en mångsidig familjebil. Livsstilen får man på köpet.

Sweden Custom Cars - Dodge
Speciallösningar hör till vardagen hos Sweden Custom Cars.
På Pickup Center är vi specialiserade på att behovsanpassa och specialtillverka pickuper för alla typer av ändamål, från reklambilar till brandbilar. Dodge RAM är utmärkt att förädla och bygga om då chassit består av solitt stål och inte pressad plåt som det gör i de Japanska och europeiska bilarna. Du knäcker aldrig ramen i en Dodge.

Amerikanska bilar har under de senaste åren gjort en 180 graders vändning.
Läder, ädelträ och äkta aluminium har ersatt plasten och myten om att det ej går att svänga med en amerikansk bil är definitivt avlivad.

Till dig som funderar på att köpa en pickup men ännu ej är riktigt övertygad, besök Pickup Center i Hörby/Skåne, Kalmar, Stockholm eller Luleå för att provköra en RAM. Vill ni se inspirationsbilder på bilar, kunder, biltillbehör samt lära er mer om dessa bilar så rekommenderar vi Sweden Custom Cars välbesökta Facebooksida.

Fakta om företaget

Sweden Custom Cars grundades 2005 av Peter Möllerström och har på kort tid blivit en av Sveriges största importörer av nya Dodge. Företaget är specialister på ombyggnation och specialanpassning av bilar för alla typer av behov. Pickup Center som företaget numera heter har återförsäljarna Pickup Center SYD i Skånska Hörby, Pickup Center ÖST i Kalmar och Pickup Center NORR i Luleå.

Besök www.swedencustomcars.se för mer information.

Redaktionen
redaktionen@tematransport.se