Carspect - Bilbesiktning & kontrollbesiktning
Målet för Carspect är att ingen ska behöva åka långväga för att ta sig till en bra bilbesiktning.

Besikta bilen på en station nära dig

FordonNär det är dags att göra den årliga bilbesiktningen finns det stationer som gör besiktningen till en smidig och trevlig upplevelse. Med många stationer runt om i landet och drop-in varje dag utför Carspect bilbesiktningar för att din bil ska vara säker ute på vägarna.

Företaget Carspect erbjuder bilbesiktningar på 55 stationer runt om i Sverige. De utför flera olika typer av bilbesiktningar på förbeställda tider men även drop-in vilket gör att du kan åka in på en station och vid mån av tid få en besiktning utförd direkt.

Kontrollbesiktning
  • Alla bilar måste besiktas för att uppfylla säkerhetsföreskrifter för säker körning.
  • Besiktar du inte bilen i tid riskerar du att få körförbud
  • De första tre åren behöver en ny bil inte besiktas alls. Efter det sker en besiktning, och när bilen är mer än fem år ska den sedan besiktas en gång per år. När just din bil ska besiktas avgörs av den sista siffran i registreringsnumret.

Kring Malmö och Lund har Carspect fem stationer, allt för att du ska kunna besikta bilen nära ditt hem eller arbete. Målet för Carspect är att ingen ska behöva åka långväga för att ta sig till en bra bilbesiktning.

– Våra stationer är placerade strategiskt för att de ska vara nära kunden. Det ska vara enkelt att komma hit, besikta bilen och sedan köra tillbaka hem eller till jobbet, berättar Marcus Johanson, Regionchef Syd på Carspect.

Utför alla typer av besiktningar

Den vanliga kontrollbesiktningen är den som ska utföras årligen. På kontrollbesiktningen ser teknikerna över både insidan och utsidan på bilen, underredet och hjulen. De utför också bromstester, avgastester samt provkör bilen.

Om din bil skulle underkännas på kontrollbesiktningen behöver du göra en så kallad efterkontroll. Den innebär att du inom en månad måste ha åtgärdat de fel som upptäcktes under kontrollbesiktningen, för att undvika körförbud.

Nya fordon, gamla fordon som genomgått tekniska förändringar eller importerade bilar måste genomgå en registreringsbesiktning. Besiktningen utförs för att rätt fordonsuppgifter ska finnas registrerade i vägtrafiksregistret.

Besiktning i lugn och ro

Carspect Bilbesiktning
Bekväm lounge för dig som väntar
Hos Carspect får du chansen att ta en paus under tiden som besiktningen sker. På alla stationerna har du möjligheten att sitta ner i lugn och ro, dricka en kopp kaffe och läsa en tidning i en bekväm lounge under tiden bilen besiktas av teknikerna.

– Vi jobbar hårt för att skapa en bra kundupplevelse även om man bara är här en kort stund. Vårt mål är att kunderna ska möta Sveriges trevligaste tekniker när de kommer till våra stationer, berättar Marcus Johansson.

I loungen finns det också möjlighet att se in i verkstadslokalen genom stora fönster, men möjligheten finns också att vara med under besiktningen om du vill se hur den går till.

www.carspect.se kan du läsa mer om vad din bil ska klara för att gå igenom besiktningen, var din närmsta station finns samt ta reda på när det är dags för just din bilbesiktning.

Redaktionen
redaktionen@tematransport.se