Presenteras av Weland Lagersystem
Weland Lagersystem - Compact Lift
Foto: Weland Lagersystem

Biltemas logistikpartner Retlog väljer hissautomaterna Compact Twin när man bygger nytt lager

Till följd av att Biltemas logistikpartner Retlog expanderar och bygger nytt lager bestämde de sig nyligen för att investera i nya hissautomater. Weland Lagersystem blev det självklara valet av leverantör och snart påbörjas installationen av de smarta hissautomaterna Compact Twin.

Weland logo

Under 2016 har det skrivits mycket om Biltemas nya lager som byggs i Halmstad och nu ska de även installera nya hissautomater. Weland Lagersystem har tagit sig an flera projekt likt det för Biltema de senaste åren och enligt Björn Karlsson, vd på Weland Lagersystem, beror detta på flexibiliteten i deras hissautomater. Om lokalerna inte är anpassade efter maskinerna så anpassas maskinerna efter lokalen.

– Biltemas logistikpartner Retlog är en helt ny kund och vi ser verkligen fram emot detta samarbete, säger Björn.

Weland Lagersystem - Compact hissautomat

Kommunicerar med lagerhanteringssystemet

Björn berättar att Compact Twin även kommunicerar med Retlogs lagerhanteringssystemet. Enligt honom är detta essentiellt för att få ut maximal användning av Weland Lagersystems hissautomater. Han utvecklar:

– Kopplar man upp maskinerna mot ett lagerhanteringssystem så räcker det att skriva in ordern och därefter sker allt automatiskt. Produkterna räknas bort ur lagersaldot och man kan även koppla ihop en automatisk påfyllnadsorder. Detta sparar många mantimmar för våra kunder.

Om Compact Twin

Compact Twin kan spara upp till 70 procent mer golvyta jämfört med ett traditionellt hyllsystem och är utformad för att ge operatören en ergonomiskt optimal arbetsmiljö. För att höja säkerheten finns även ett nödstopp lätt tillgängligt på kontrollpanelen.

Modulen har en belastningskapacitet på 50 ton och horisontellt arbetande fotoceller som kontrollerar godshöjden. Genom att hantera två lastbrickor i samma sekvens med en bricka i vänteläge och en i plockposition kan plockhastigheten dessutom mer än fördubblas.

Nyligen investerade även Jaguar Landrover i hissautomater från Weland Lagersystem som ska installeras inom snar framtid. Läs mer om den smarta hissautomaten Compact Twin på welandlagersystem.se.