Canadian Oil - Smörjmedel
Canadian Oils huvudkontor i Svedala sydöst om Malmö.

Canadian Oil satsar på hög kvalitet till lågt pris

FordonSom en ren smörjmedelsleverantör, är Canadian Oil i dag unika med sitt breda produktsortiment som riktar sig till samtliga fordonstillverkare på den svenska marknaden. Med välkända varumärken och stor kunskap inom företaget, är Canadian Oil idag en ledande leverantör bland fristående handlare.

Vi har pratat med Anders Rantén, VD på Canadian Oil, om hur företaget kan hålla priserna nere, erbjuda snabba leveranser samt de förändringar som sker inom varumärkesutbudet 2015.

– Vi har idag godkända produkter till alla toppmärken som finns för till exempel premiumbilar som Audi, BMW, Mercedes, Volvo, Volkswagen och Porsche. Det finns näst intill inga smörjmedelsprodukter vi inte har och lagerför, säger Anders.

Over night delivery

En av anledningarna till att Canadian Oil idag har nära tusen kunder, från små verkstäder till de största företagen inom skog, entreprenad och maskin, är företagets korta leveranstider. Nyckeln till snabbhet är att företaget alltid har produkter på eget lager.

– Med över 400 produkter i lager här på huvuddepån utanför Malmö, är vi kända för snabba leveranser och oerhört hög servicegrad gentemot kunden. Vi levererar väldigt ofta till kund samma dag eller direkt dagen efter med så kallat over-night-delivery, säger Anders.

Canadian Oil har i dag tillgång till en specifik mjukvara som endast de största smörjmedelsleverantörerna på marknaden också har. Med dataverktyget kan företaget söka på alla registreringsnummer som är registrerade hos Transportstyrelsen i Sverige, och direkt se vilket smörjmedel som passar för just den bilen.

Håller priserna nere

Som en stor fristående aktör på den svenska marknaden sedan 1995, lyckas ofta Canadian Oil erbjuda sina produkter till mycket attraktiva priser. Vad skiljer då Canadian Oil från de andra ledande smörjmedelsleverantörerna i toppskiktet?

– De stora bolagen har större kostnader för varumärkesmarknadsföring, administration samt servicestationer. Som en mindre organisation har vi möjlighet att gå ut med ett mera konkurrenskraftigt pris på våra kvalitetsprodukter, berättar Anders.

Varumärken 2015

Canadian Oil - Elf
Från 2015 kommer Canadian Oil att representera Elf som huvudförsäljare för hela svenska marknaden.

Från 2015 kommer Canadian Oil att representera Elf som huvudförsäljare för hela svenska marknaden. Varumärket Elf är idag välkänt inom rallysporten och nyttjas mycket inom Formel1. Utöver Elf, kommer Canadian Oils andra huvudvarumärken att vara tyska Pennasol och Petro-Canada. Canadian Oil är också grossist av varumärket Sonax.

Under 2015 sker det spännande förändringar. Tidigare har vi arbetat med Totals varumärke Fina, men då Fina kommer att försvinna som varumärke i hela Europa har Total gett oss försäljningsrätten på ett ännu större av deras dotterbolag, Elf, avslutar Anders.

Canadian Oil - logotypwww.canadianoil.se kan du läsa mer om Canadian Oils breda sortiment, tekniska datablad, hälsoskyddsblad och mer om företaget.

Redaktionen
redaktionen@tematransport.se