Contage - Emballagetvätt
Contages nya emballagetvätt ger ett minimalt utsläpp och återvinner stora mängder av vattnet.

Energi- och miljösmart tvätt för ditt emballage

MiljöServiceföretaget Contage arbetar idag med att stötta företag med de sidoverksamheter som inte är deras huvudsakliga sysselsättning. En av de tjänster som Contage hjälper till med är tvätt av emballage.

För cirka ett år sedan investerade Contage i en ny energi- och miljösmart emballagetvätt för att underlätta för sina kunder. Hur ofta ett företag behöver tvätta sitt emballage beror helt på vilket flöde, process och renhetskrav som ställs på deras transporter, varpå Contage erbjuder flera olika tvättalternativ.

Den nya emballagetvätten

Contage - Emballage
Contage erbjuder flera olika tvättalternativ.

Framtagen i samarbete med ett bolag specialiserat på att tillverka just disk- och tvättmaskiner, uppfyller den nya emballagetvätten alla miljökrav som finns gällande vattenåtervinning. Contages moderna emballagetvätt ger ett minimalt utsläpp och återvinner stora mängder av vattnet.

– Vi använder endast den mängd tvättmedel som krävs för emballaget, verken mer eller mindre. Den nya emballagetvätten har en ökad flexibilitet för att kunna ta emot olika typer av emballage, och kan tvätta allt från plastskivor och smålådor på 15×30 cm till pallsstorlek, förklarar vd Håkan Claesson.

Contage har alltid manuell kontroll av emballaget såväl innan som efter tvätt för att säkerställa att den är ren, torr och i bra skick innan de packar den för återtransport. Utöver emballagetvätten har Contage även en tvättanläggning för mellanläggsskivor och en manuell högtryckstvätt.

Tre möjliga tvättlösningar

När Contage får en förfrågan av en kund så inleder de med att provtvätta plastemballaget och återkommer med ett förslag på upplägg och prisbild/offert innan uppdraget startas. I dagsläget erbjuder företaget tre olika upplägg för sina kunder, men kan självklart anpassa sig efter kundernas enskilda tvättbehov. Anders Björk som är platschef på Contage berättar om de tre tvättalternativen:

  1. Det första alternativet fungerar likt en akuttvätt då en kunds emballaget inte kommer in med frekventa mellanrum. Då mailar eller ringer de oss för att göra en beställning.
  2. Det andra alternativet består av att kunden har ett kontinuerligt emballageflöde till oss. Då kan samlingar exempelvis komma på måndagar, onsdagar och torsdagar varpå vi levererar åter till kund dagen därpå.
  3. Contages tredje alternativ är att företag kan välja att ha sin emballagepool hos oss. Detta innebär att emballaget står här och går ut till dem färdigtvättat när de behöver det åter.

Skapar långsiktiga kundrelationer

Contage - Tvätt
Contage har sin tvättanläggning i Vårgårda utanför Göteborg, med nära anslutning till E20.

Contage strävar alltid efter att skapa långsiktiga relationer till sina kunder med ett ömsesidigt förtroende. Detta uppnår de genom ett stort engagemang i allt de gör samt hög flexibilitet genom korta beslutsvägar.

Contage har sin tvättanläggning i Vårgårda utanför Göteborg, med nära anslutning till E20. På www.contage.se kan du läsa mer om Contages nya energi- och miljösmarta emballagetvätt samt hur de kan stötta just ditt företag med bland annat emballagetvätt.

Redaktionen
redaktionen@tematransport.se