Fjärrsupport hjälper grävmaskinisten

FordonFjärrsupport hjälper grävmaskinisten att få assistans med sitt maskinstyrningssystem. Som enda aktör på marknaden erbjuder Novatron kostnadsfri fjärrsupport för deras system, där Xsite Pro är det mest populära valet.

Maskinstyrningssystem för grävmaskiner är otroligt uppskattade. Att kunna effektivisera sitt arbete inom mark- och anläggningsbyggnad ger såväl tidsmässiga som ekonomiska vinster. Men vad händer om något går fel och maskinisten behöver hjälp med sitt system?

Novatron är med sin maskinstyrning Xsite Pro det enda företaget på marknaden som erbjuder kostnadsfri support för sitt system. Vi har talat med Andreas Quarfordt, försäljningschef på Novatron, om företagets engagemang för att skapa en bättre arbetsmiljö för grävmaskinister genom kostnadsfri support.

Support via internet

Xsite Pro är ett av de största systemen på marknaden som lämpar sig bäst för stora arbetsplatser och tunga anläggningsprojekt. Med fokus på bearbetning av konstruktionslager, vägramper och invallningar underlättar Xsite Pro med sin 3D-funktion och stora pekskärm för grävmaskinisten. Om något problem uppstår för maskinisten med systemet kan det bli dyrt för företaget i form av förlorad tid och Novatron erbjuder därför kostnadsfri fjärrsupport.

– Fjärrsupporten innebär att maskinisten kan be om hjälp direkt från systemet och vi kan då från vår servicecentral snabbt ge produktstöd och instruktioner via internet. Detta är en funktion som är mycket uppskattad, säger Andreas.

Novatron Xsite Pro
Xsite Pro har en stor pekskärm med 3D

Den kostnadsfria fjärrsupporten sparar såväl tid som pengar och minimerar antalet driftstopp för entreprenören.

Med fjärrsupport kan Novatron hjälpa till i många situation, allt från att en förare har glömt delar av systemet, till att någon är sjuk och en ovan användare får ta över uppdraget. Det är heller inte sällan som olika arbetsplatser har olika koordinatsystem, något som kan vara svårt för maskinisten att ha kolla på.

Nya ritningar direkt på skärmen

Nyttan med den kostnadsfria fjärrsupporten från Novatron är stor för både föraren och entreprenadföretaget. Tillsammans med Xsite Pros övriga fördelar underlättas anläggningsarbetet på fler sätt. Ett exempel är den uppkoppling Xsite Pro har mellan utsättare och grävmaskinist.

– Xsite Pro är uppkopplad för fler ändamål än just fjärrsupport. Utsättaren kan bland annat lägga upp ritningar på en server som maskinisten kan ladda ner och på så sätt få uppdaterade ritningar direkt på skärmen, säger Andreas.

Förfarandet med ritningar fungerar åt båda håll, det vill säga att data även kan skickas från fordonet till utsättaren. Det är något som kan komma väl till hands om föraren exempelvis stöter på sten vid grävning. Detta rapporteras tillbaka till utsättaren som kan hitta en annan lösning.

Maskinstyrning i över 20 år

Novatron grundades 1991 i Finland och har funnits på den svenska marknaden sedan 2008. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna norr om Stockholm. Östlunds Entreprenad, Bellmans Åkeri & Entreprenad AB och Drottningholms Entreprenad är några Stockholmsföretag som använder sig av Novatrons produkter.

www.novatron.eu hittar du mer information om företagets produkter och den kostnadsfria fjärrsupporten. Nedan kan du se en kort informationsfilm om Novatrons fjärrstyrning.

Redaktionen
redaktionen@temabygg.se