Presenteras av Weland Lagersystem
Theofils - Weland Lagersystem
Foto: Weland Lagersystem

Flyttar och utökar med hjälp av smidigt lagersystem

I sommar flyttar den marknadsledande beslagleverantören Theofils sitt huvudkontor, centrallager och sin Jönköpingsbutik till större lokaler i Hedenstorp. Med på flytten är Weland Lagersystem som ansvarar för den nya logistiklösningen.

Weland logo

Yrkesbutikkedjan Theofils har flera butiker i Sverige och ett produktsortiment på över 40 000 artiklar med fokus på möbelbeslag. Företaget har tidigare använt Welands lagerlösningar och när det blev dags för flytt föll sig valet av logistikpartner naturligt.

– Den stora anledningen till att vi fått förtroendet att bygga upp Theofils nya logistiklösning är att personalen är så nöjd med den gamla. Den är stabil och anpassad efter dem, berättar Björn Karlsson, vd på Weland Lagersystem.

Den nya lokalen började byggas hösten 2017 och beräknas tas i bruk sommaren 2018. Fastigheten blir dubbelt så stor som den befintliga som har en yta av 3500 kvadratmeter.

Utökad kapacitet

I samband med flytten utökar Theofils sin godshantering med nära 100 procent. Det kräver en större logistiklösning vilket Weland tillhandahåller i form av hissautomaterna Compact Lift och Compact Twin.

– Med våra hissautomater lagrar man på höjden så man sparar golvyta och ökar plockhastigheten. Man kan lagra upp till 50 ton per maskin. Compact Twin är vår snabbaste maskin och Compact Lift vår starkaste, förklarar Björn.

Dagens lager består till 30 procent av Welands lösningar. I det nya lagret blir det närmare 45 procent och plocket på den ökade volymen beräknas gå 4-5 gånger snabbare.

Smidig flytt

Eftersom Theofils redan använder Welands lösningar blir flytten smidigare. De nya lokalerna färdigställs medan verksamheten är kvar i de gamla och utrusningen både i nya och gamla lokalen kan utnyttjas för att förenkla flytten.

– De gamla produkterna flyttas över till de nya maskinerna, sedan flyttas de gamla maskinerna in i de nya lokalerna och fylls upp med nytt material. Lösningarna integreras och fungerar sömlöst ihop, förklarar Björn.

Idag levererar Weland skräddarsydda helhetslösningar för lagerhantering och logistik till 27 länder. Bland övriga kunder finns allt från tvåmansföretag till stora koncerner som Rolls Royce och Atlas Copco. Gå in på welandlagersystem.com för mer information eller kontakta dem direkt för råd om hur man kan effektivisera sitt orderplock.