Truckspecialisten - Mitsubishi
Vänster: Mitsubishi motviktstruck Diesel/gasol. Kapacitet: 1,5 - 7 ton. Höger: Mitsubishi 4-hjulig motviktstruck el. Kapacitet: 1,6 - 5 ton.

Förändringar i truckbranschen får aktör att satsa lokalt

FordonDet har skett mycket förändringar i truckbranschen de senaste åren. Små aktörer köps upp och allt mer fokus läggs på lokala affärer. För Truckspecialisten har fokuset på eftermarknaden blivit allt viktigare och har idag sju servicebilar i rullning på västkusten.

Truckspecialisten i Göteborg arbetar idag främst lokalt på västkusten med fabrikanten Mitsubishi men säljer även maskiner av Baumann Rosso och Combilift över hela Sverige. Vi fick en pratstund med Göran Jonsson, vd på Truckspecialisten, som berättar om deras lokala fokus och hur de anpassat sin verksamhet efter marknadens behov.

Färre men större aktörer

Göran började i truckbranschen 1984 och berättar att det på den tiden fanns betydligt fler aktörer inom lagerhanteringsmaskiner och motviktstruckar. Nya maskiner importerade friskt till Sverige, men som effekt av nedgångarna vid slutet på 80-talet, började ett starkt behov att växa efter begagnade. Truckspecialisten såg denna förändrings om en möjlighet och valde att satsa främst lokalt med fokus hamnat på uthyrning, service och reparationer.

Lokalt fokus på Mitsubishi

Mitsubishi är varumärket som fått ett mer lokalt fokus och servas personligen av Truckspecialistens servicetekniker lokalt på västkusten. Detta beror på att Mitsubishi har återförsäljare över hela Sverige.

Truckspecialisten - Truckuthyrning
Den robusta sidlastaren Baumann Rosso. Lyftkapacitet 3 – 7,5 ton. Hydrostatisk drivning, finns med diesel- och gasoldrift.

– Vi håller oss till västkusten. Här är eftermarknaden viktig och utgör den största delen av vår verksamhet med service, reparation och reservdelar av begagnade maskiner. Våra servicekunder har vi framförallt utefter kusten från Halmstad till Strömstad, säger Göran.

Baumann Rosso och Combilift arbetar Truckspecialisten med på rikstäckande nivå där eftermarknaden hanteras av företagets lokala samarbetspartners. Här erbjuder de även långtidsuthyrningar på hela funktionen med truck, service och underhåll. Idag hyr företaget ut maskiner över hela Sverige som går på dessa avtal.

Serviceverkstad på Ringön i Göteborg

Truckspecialisten har idag en fullt utrustad verkstad på Ringön i Göteborg. Här har varje servicetekniker en fullt utrustad servicebil och i dagsläget har Truckspecialisten sju servicebilar ute i rullning längs västkusten. Vid större reparationer tas maskinerna in till verkstaden men i de flesta fall sker reparationer och service på plats ute hos kund.

Nykundsförsäljningen är numera inte en stor del av vår affärsverksamhet. Redan på 60-talet började vi specialisera oss på hantering av långgods med italienska fabrikanten Baumann Rosso, förklarar Göran och avslutar:

– Under 90-talet började det importeras allt mer begagnat till Sverige. Då eftermarknaden på begagnat är större än för nytrucksförsäljningen då det behövs mer reparation och service på äldre maskiner föll det sig naturligt för oss att expandera inom denna marknad.

För att läsa mer om din lokala truckspecialist i Göteborg, besök www.truckspecialisten.se. Här kan du även läsa mer om vad Truckspecialisten kan erbjuda från de tre fabrikanterna Mitsubishi, Baumann Rosso och Kombilift.

Redaktionen
redaktionen@tematransport.se