Presenteras av Future Car Care
Future Car Care - Biltvätt
Foto: Future Car Care

Först ut i världen med Svanenmärkt bilhandtvätt

Biltvättar förbrukar vanligtvis stora mängder vatten och använder starka rengöringsmedel. Future Car Care går emot strömmen och har tack vare sitt miljötänk blivit den första Svanenmärkta fordonshandtvätten.

Future Car Care - Logotyp

Future Car Care har sedan starten 2013 använt sig av ånga och med minimal vattenåtgång och miljövänliga kemikalier har de lyckats med något som gör dem unika i sin bransch. Under de senaste ett och ett halvt åren har man samarbetat med Svanen mot målet att få deras certifiering.

Först i världen

Tidigare har det funnits automat- och högtryckstvättar som blivit Svanenmärkta men ingen handtvätt. Att erhålla en certifieringen har varit en resa för Future Car Care då det inte funnits en färdig policy att gå efter. Nu är man i mål och miljötänket inkluderar hela kedjan från vattenanvändning till hantering av kemikalier.

– Det är hårda kriterier att få sina medel godkända av Svanen men vi använder uteslutande miljövänliga tvättmedel. Sen är vi inte världsunika med att använda ånga men vi är världsunika med att bli certifierade, säger Alex Ghanati, vd på Future Car Care.

Rengör med ånga

Det finns många fördelar med att rengöra fordon med ånga, förklarar Alex, och framförallt är det en enorm vattenbesparing. För att rengöra en kraftigt nersmutsad bil räcker det med 5-10 liter vatten jämfört med de cirka 200 liter som går åt vid en högtryckstvätt. Detta främjar inte bara miljön utan gynnar även bilen då ångan kommer in i lackens porer vilket gör det lättare att avlägsna smuts.
Future Car Care - Svanen

– Jag har testat de flesta tekniker som finns och ångtekniken är överlägset den bästa. Resultatet kan inte ens jämföras med högtryck. Nu är planen att fortsätta vårt miljöarbete och öppna upp verksamhet på fler orter i Sverige avslutar Alex.

För att läsa mer om den miljövänliga bilvården i Solna, besök futurecarcare.se. Future Car Care utför all typ av bilvård, med förstaklassig service.