Presenteras av Skanska Fastigheter
Kubiklager - inomhusbild
Inomhusbild från Kubiklagret Norra Hamnen. Foto: Skanska

Norra Hamnen Kubiklager i Malmö klart för inflytt

Förändrade köpmönster med ökad näthandel och en snabbt växlande marknad kräver flexibla lagerlösningar. Det har Skanska Fastigheter tagit fasta på och har just fått färdigt sitt andra Kubiklager, mitt i Malmö Hamn.

Skanska logo

Den ökade omsättningen och de stora investeringarna i Malmö Industrial Port gjorde området till ett självklart val när Skanska skulle bygga sitt andra Kubiklager i Sverige, efter succén med det första i Göteborg. Norra Hamnens 20 000 kvadratmeter färdigställdes i mars 2018 och har en kapacitet på 40 000 pallplatser.

– Kubiklagret är ett sätt att lösa förändrade logistikbehov snabbt. Vi kan erbjuda lokaler från 2 500 till 8 100 kvadratmeter med korta avtal, hög flexibilitet och hög lagerkapacitet. Vår placering i Malmö Hamn ger ett strategiskt läge och erbjuder flexibla fraktlösningar, berättar Johan Hedve, projektutvecklare för Kubiklagret i Malmö.

Praktiskt och centralt läge

Kubiklager Norra Hamnen

Inflyttning: Q2 2018
Max punktlast: 9000 kg
Golvbärighet: 4 000kg/m2
Fri takhöjd: 11,7m

Norra Hamnen Kubiklager ligger mitt i regionens nya logistikcentrum Malmö Industrial Park. Lagret ligger i direkt anslutning till hamnen, granne med både RoRo-, container- och bulkhamn samt en kombi- och järnvägsterminal.

Copenhagen Malmö Port, CMP, som driver Norra Hamnen, har nyligen fördjupat samarbetet med GreenCargo och den belgiska speditören Lineas genom en direkt tåglinje som transporterar intermodalt gods till och från Antwerpen och Malmö, 4 dagar i veckan.

RoRo- och containerterminalen binder samman Malmö med både kontinenten och ett globalt transportnätverk. Lagret ligger också nära Öresundsbron, Kastrup flygplats och framför allt Malmö centrum.

– I takt med att vi förändrar vårt köpmönster med näthandeln förväntar vi oss korta leveranstider. Citynära logistiklösningar är därför väldigt intressanta. Det tar bara någon minut att leverera gods härifrån in till centrala Malmö, säger Johan.

Flexibel lösning med hög kapacitet

En stor del av det som gör Kubiklagret till en flexibel lösning är de anpassningsbara lokalerna. Takhöjden på 11,7 meter gör att man kan få in fler pallar per kvadratmeter och upp till tre gånger så mycket gods som i andra lokaler.

– Det går också att lägga till kylanläggningar och andra faciliteter. Har man gods som är ömtåligt, värdefullt eller med stora krav på själva lagringsplatsen, ska man definitivt hyra av oss, säger Johan.

Stena Food & Retail var bland de första att flytta till Kubiklagret i Malmö. De ökade sin lagerkapacitet markant samtidigt som de minskade sin yta med 40 procent.

Boka en visning av lagret eller läs mer om möjligheterna på kubiklager.se/norra-hamnen.