Presenteras av Helge Nyberg
Ergobjörn TT-05 - hiss
Dragtrucken Ergobjörn TT-05 har gummihjul och kan köra både på lagergolv, i hiss och på entresolplan. Foto: Helge Nyberg

Nu är efterlängtade trucken här

Behovet av smidiga och effektiva transporter inomhus ökar. I samband med sitt 60-årsjubiléum har Helge Nyberg släppt trucken många företag har väntat på. Ergobjörn TT-05 är lätt, smidig, ergonomiskt utformad och ser dessutom riktigt bra ut.

Helge Nyberg skapar vågor med sin nya truck som ska förenkla arbetet vid såväl småplock ute på lagret som material- och personaltransporter inne på sjukhus eller flygplatser. Nya TT-05 i serien Ergobjörn lanserades i maj 2018, finns med i flera upphandlingar i Sverige och utomlands samt har redan börjat användas på bland annat Sahlgrenska sjukhus.

– Vi såg att det fanns många områden där man kunde ha behov av en mer generell och smidig truck. Resultatet blev till och med bättre än väntat och mottagandet har vida överträffat våra förväntningar. Vi har fått högsta betyg på både körvänlighet, ergonomi och styrning, berättar Peter Sprigg, vd på Helge Nyberg.

Ergobjörn TT-05 - produktbild
TT-05 är ergonomiskt utformad och lätt att köra. Foto: Helge Nyberg

Smidig och flexibel lösning

TT-05 är en lättare dragtruck som väger mellan 58 och 76 kilo beroende på vald batterityp. Den kan dra upp till 500 kilo och kör 10,5 kilometer i timmen. Trucken är bakhjulsdriven och har luftgummihjul vilket gör den idealisk att köra inte bara på cement utan också exempelvis på klinkers, över trösklar och in i hissar.

Trucken är inte IP-klassad men kan användas utomhus kortare sträckor, exempelvis för att förflytta sig mellan två närbelägna lagerlokaler eller varuhus. Den går att koppla samman med Helge Nybergs olika lastvagnar och har ett lastgaller baktill som rymmer standardlastbackar på 600×800 millimeter vilket gör den idealisk även för enkla transporter.

Förkroppsligar 60 år

Flexibilitet och användarvänlighet har alltid stått i fokus på Helge Nyberg, ända sedan grundaren med samma namn skapade den första plockvagnen på Volvos lager i Ulricehamn 1958. Produktionen finns kvar i samma stad än i dag och gemensamt för alla de vagnar och truckar som tas fram är ett fokus på ergonomi och användarvänlighet.

– TT-05 förkroppsligar vår 60-åriga erfarenhet väldigt bra. Den ser trevlig ut och är enkel och intuitiv att köra. Det är inte en stridsvagn utan en truck med typiskt svenska kvaliteter, en produkt för människor, avslutar Peter.

Förutom vården och på diverse flygplatser förväntas TT-05 snart börja användas inom bland annat bilindustrin, postorder och ehandel. Läs mer om Ergobjörn TT-05 och se en video om trucken på helge-nyberg.se.