Presenteras av Tele Radio
Tele Radio - Radiosystem
Foto: Tele Radio

Nu lanseras nytt radiosystem för större hydraulikapplikationer

Sedan provlanseringen i Tyskland våren 2016 har Tele Radios systerbolag Hydra Remotes finputsat på produkten Hydra som är framtagen för hydraulik. Hösten 2017 kommer radiosystemet äntligen lanseras i Sverige.

Tele Radio - Logotyp

Tele Radio är ett svenskt företag som tillverkar några av världens mest robusta och flexibla system för radiostyrning och har blivit kända för sina plattformar Panter och Tiger. För att komplettera sitt sortiment lanseras nu produkten Hydra via systerbolaget Hydra Remotes. Hydra är framtagen för större hydraulikapplikationer. Vi fick en pratstund med Mikael Leander på Tele Radio som berättar lite mer om den svenska lanseringen:

– Utvecklingen av Hydra har pågått i flera år och nu efter en lyckad provlansering är produkten redo för den svenska marknaden.

Steglös styrning

Företaget har tidigare kunnat täcka många applikationer för hydraulik men för radiostyrning till större applikationer ville Tele Radio/Hydra Remotes ta fram en produkt specifikt för syftet. Sedan provlanseringen har man finputsat på Hydra och kommer bland annat addera olika storlekar på joysticksändare och sändare med ”paddlar”.

– Beroende på vad kunden har för applikation så använder man sig av olika typer av mottagare. Hydra kommer därför att levereras med strömstyrning för 4-20 mA och spänningsstyrt för till exempel 0-10 V eller som PWM-styrning. Med aktiva antenner kommer man även att kunna få en bra räckvidd, säger Mikael.

Likt några av Tele Radios tidigare produkter kommer Hydra Remotes produkter att uppfylla säkerhetskraven SIL 3 och PLe. Hydraplattformen kommer också att bygga på en anpassningsbar grund vilket innebär att Hydra Remotes kommer att kunna ta fram kundunika lösningar på ett snabbt och smidigt sätt.

Kopplas via app

Ett sätt som Hydra särskiljer sig mot liknande produkter på marknaden är att man även kan koppla upp sig via en app i telefon eller surfplatta. Appen ska vara ett hjälpmedel för användaren att kunna justera inställningar på ett så enkelt sätt som möjligt.

Ser en marknad i Sverige

Mikael förklarar att Sverige är en marknad som alltid legat i framkant när det gäller radiostyrning och här har Tele Radio sett en efterfrågan på mer komplexa hydraulikprodukt hos sina kunder. Det är komplext att kunna styra hydraulik på detta sätt och kräver mycket kunskap för att skapa.

– Vi hoppas nu att både kunna bemöta nya och befintliga kunder och utöka försäljningen till dem med Hydraprodukten, avslutar Mikael.

Under 2016 ökade Tele Radio Sverige sin försäljning med 20 procent och flyttade till följd nyligen till nya lokaler. Mer information om Hydra-serien finns på www.hydraremotes.com och på www.tele-radio.com/se finns information om företagets andra produkter inom radiostyrning.