Presenteras av Bobcat

Ny version av populärt verktyg för kompaktlastare

Bobcat fortsätter utveckla redskap och tillbehör till sina populära kompaktlastare. Nyligen släpptes en uppdaterad version av populära forestry cutter, med 40 procent starkare motor och ett flertal andra förbättringar.

Bobcat logo

Forestry cutter från Bobcat är ett perfekt redskap för att snabbt röja och mulcha mindre träd, buskar och sly. Användningsområdena är många med allt från röjning av ledningsgator och underhållsarbete längs vägar till landskapsarbete och andra områden som kräver röjning av undervegetation.

Ny motor med variabelt vridmoment

Forestry cutter kommer i två olika versioner, FRC150HT och FRC200HT som är 150 centimeter respektive 200 centimeter breda. Båda har ny motor med variabelt vridmoment som ger upp till 40 procent mer kraft än den tidigare modellen. Bobcat har även uppdaterat ett stort antal detaljer sedan förra generationen efter användarfeedback.

Ett exempel är trummans design som utrustats med 30 respektive 36 tänder i karbidstål. Tillsammans gör det att redskapet nu kan hantera träd upp till 120 millimeter kontinuerligt, stötvis träd på upp till 220 millimeter och enstaka träd på upp till 350 millimeter. Redskapet passar till Bobcats bandlastare T770H och T870H, kompaktlastarna S770H och S850H samt A770H med all-hjulsstyrning.

Andra populära verktyg och tillbehör

Bobcat har ett stort antal redskap för sina olika lastare som gör de otroligt mångsidiga. I sortimentet finns allt från jordborrar och hydrauliska borrhammare till gräsklippare och snöslungor. De mest populära just nu förutom nya forestry cutter är redskapen soil conditioner och landscape rake.

Med soil conditioner är mycket användbart vid anläggning av gräsmattor då den snabbt och enkelt skapar en perfekt bädd för att så eller lägga gräs. Redskapet går också med fördel att använda för att reparera håliga och sönderkörda grusvägar vilket visas i videon. Markberedaren landscape rake är populär vid markanläggning och trädgårdsarbete. Verktyget sorterar och plockar upp sten och skräp samtidigt som det utjämnar marken.

Alla Bobcats kompaktlastare kan dessutom göras radiostyrda med ett smart tillbehörskit som installeras på bara några minuter. På bobcat.se finns mer information om forestry cutter, soil conditioner, landscape rake och företagets övriga redskap. Här hittar du också hela modellprogrammet av kompaktlastare, grävmaskiner och teleskoplastare.