Presenteras av Pallea
Pallea - pallyftare
Foto: Pallea

Pallyft från Västerås tar Europa med storm

Uppfinnaren Mikael Swartling fick idén till pallyften Pallea i jobbet som flyttkarl. Den kompakta och lättmanövrerade pallyften finns nu över hela Europa och har nått stora framgångar.

Pallea logo

Den smarta Pallean är till stor fördel för trängre lagerutrymmen då den har ett begränsat totalmått på endast 8 centimeter större än själva pallen. Trots att Pallean endast väger 20 kg kan den enkelt hantera laster på upp till 400 kg. Detta tillsammans med stor svängbarhet har gjort att den snabbt blivit populär i Europa.

Pallea - hyllgång
Foto: Pallea

Ny order från Schweiz

Idag har Pallea ett samarbetsavtal med Intra i Trelleborg som gjort att man har cirka 500 återförsäljare i Europa med lager i Frankrike och Slovenien. Ett företag som tidigt fick upp ögonen för Pallean är schweiziska Kering som hanterar produkter för varumärken som Gucci och Stella McCartney genom så kallad lättviktsdistribution.

Kering beställde sina första pallyftar av Pallea för cirka ett år sedan av den främsta anledningen att de har smala gångar på sitt lager. Idag har de ett 40-tal i sin distribution och nyligen la man ytterligare en repetitionsorder på pallyften.

– Jämfört med en traditionell pallyft som väger cirka 70 kg kan man med vår pallyft lasta fordon med upp till 50 kg mer. Över ett fordons livscykel blir det förutom uppenbara ergonomifördelar en enorm besparing som man gör varje dag, berättar Richard Eklund, vd på Pallea.

En lätt och smidig pallyft

När Pallea designade Pallean ville företaget ta fram en lätt och smidig pallyft. Med dess begränsade totalmått är pallyften ett bra alternativ för kunder med mindre hissar där konventionella pallyftare ofta inte går in på längden.

– Just nu sluter vi agent- och distributionsavtal med företag på de flesta kontinenter och vi arbetar hela tiden aktivt för att ta oss in på nya marknader. Parallellt driver vi utvecklingen framåt i vår verkstad där vi utvecklar nya produkter, säger Richard.

Idag finns pallyften för helpall, halvpall och tvärlängd. På pallea.com finns mer information om den smarta pallyftaren samt om företagets övriga produkter för lagerhantering.