Pihls - logistik
Ett viktigt affärsområde för Pihls är tredjepartslogistik där man planerar att expandera kraftigt.

Pihls satsar på tillväxt med ny vd i spetsen

LogistikEskilstunabaserade Pihls har under flera år växt stadigt men är nu redo att ta nästa steg och satsar stort på tillväxt. Med en ny vd ställer man in siktet på expansion och planerar att växa kraftigt de närmaste åren både organiskt och genom förvärv.

Sedan 2002 har familjeföretaget Pihls drivits av Roger Pihl. Företaget har en bred verksamhet med helhetslösningar inom lager och logistik. Pihls erbjuder bland annat ompaketering av gods och industriservice som innefattar allt från maskinunderhåll till slipning av golv.

Företaget gör nu en stor satsning och anställer nya vd:n Erik Segerstedt med ambitionen att växa kraftigt de närmaste åren främst inom tredjepartslogistik och kranbilstransporter. Tillväxten kommer att ske både på befintliga affärsområden och genom förvärv. Erik Segerstedt kommer närmast från Preciform där han var platschef och har dessförinnan varit platschef på Car-O-Liner och produktionschef på Calix.

Vidareutveckla tredjepartslogistik

Pihls - kranbilstransport
Pihls är sedan tidigare stora inom tredjepartslogistik inom industrisektorn.

Ett viktigt affärsområde för Pihls är tredjepartslogistik där man planerar att expandera kraftigt. Företaget har rivstartat 2015 med stora projekt med flera företag inom konfektions- och detaljhandeln. Pihls kommer i dessa projekt att ta över kundernas transporter och lagerhantering.

– Vi avlastar kunden genom att flytta deras lager till våra lokaler och distribuera ut varorna på deras beställning. På så sätt slipper kunden lagerytan och kan fokusera på sin kärnverksamhet, säger nytillträdde VD:n Erik Segerstedt.

Pihls är sedan tidigare stora inom tredjepartslogistik inom industrisektorn men breddar alltså nu sitt erbjudande och tittar på fler branscher.

Storsatsning på kranbilstransporter

Pihls - tredjepartslogistik
Kranbilstransporter är ett viktigt affärsområde för Pihls Sweden.

Ett annat av företagets stora affärsområden är kranbilar där man nu kommer att lägga stort fokus. Detta segment växer stadigt och Pihls ambition är att fortsätta växa tillsammans med sina kunder inom regionen. Företagets kranbilstransporter riktar sig till byggsektorn främst inom Södermanland och Västmanland.

– Vi arbetar kontinuerligt med att kvalitetssäkra våra kranbilars transporter på samma sätt som när vi har arbetat mot fordonsindustrin där det alltid är oerhört höga krav på underleverantörer, säger Roger Pihl.

Investerar för tillväxt

Med huvudkontor i Eskilstuna är det Mälardalenområdet Pihls fokuserar på mest och kommer under de närmaste åren även att titta på intressanta företag för uppköp. För att lägga grunden för satsningen köpte man under 2014 drygt 6500 kvadratmeter industrimark för att bygga nya lagerfastigheter och maskinhallar.

– Alla våra affärsområden inom företaget går framåt och vi har hög efterfrågan på våra tjänster. Vi vill nu fortsätta vidareutveckla företaget och expandera på nya marknader, avslutar Roger Pihl.

För dig som är mer intresserad av Pihls och deras logistiklösningar så kan du besöka www.pihls.eu. Här kan du även läsa mer om företaget och följa deras utveckling.

Redaktionen
redaktionen@tematransport.se