Presenteras av Weland Lagersystem

Plockar upp till 20 ordrar samtidigt med smart lagersystem

Allt fler företag väljer idag att automatisera sina lager för att därigenom kunna öka sin effektivitet och erbjuda sina kunder snabbare leveranser. Weland Lagersystem hjälper företag runt om i världen att hänga med i utvecklingen.

Weland logo

Ändrade konsumtionsmönster med bland annat en kraftigt ökande e-handel medför att allt fler företag måste kunna erbjuda sina kunder snabbare leveranser och en bättre service för att kunna konkurrera. Detta ställer höga krav på effektiv lagerhållning och optimerad lageryta, vilket gör automatisering allt viktigare.

– Det är vi som konsumenter som hjälper till att driva upp hastigheten. Idag vill vi kunna lägga en lägga order och få produkten dagen efter. Den korta ledtiden medför att företagen antingen måste ha massor av personal på sitt lager eller skaffa sig ett automatiserat system, säger Björn Karlsson, vd på Weland Lagersystem.

Ett företag med stark tillväxt

Weland Lagersystem arbetar man för att hjälpa sina kunder hänga med i utvecklingen genom att erbjuda hissautomater och automatiserade system för att effektivisera lagerhållning och möjliggöra snabbare, felfria leveranser.

Weland Lagersystem är idag verksamma i 27 länder och växer med en eller ett par marknader årligen. Företaget är en del av Welandkoncernen som har omkring 900 anställda och cirka 1,5 miljard. Trots sin globala verksamhet så sker fortfarande all utveckling, konstruktion och tillverkning i småländska Gislaved.

Den typiska kunden är ett företag som har ett stort lager och mellan fem och tio personer som plockar ordrar. Genom att automatisera sitt lagret kan färre anställda klara mångdubbelt fler ordrar, samtidigt som de får en betydligt bättre arbetsmiljö, med mindre spring och påfrestande arbetsmoment.

Rollco - PC-kit och etikettprinter
PC-kit och etikettprinter. Foto: Weland Lagersystem

Kan plocka upp till 20 ordrar samtidigt

Ett av de senaste exemplen är Helsingborgsföretaget Rollco som är specialister på linjära förflyttningar och automatiseringssystem för industrin. De ville använda sitt lagerutrymme smartare och bli snabbare på att plocka ihop leveranser. Lösningen blev hissautomater från Weland Lagersystem tillsammans med plockhjälpmedel och WMS-system.

– Rollco valde en totallösning från oss på Weland, där både mjukvara och hårdvara ingår. Nu slipper man gå runt och leta på lagret, och man kan plocka upp till 20 ordrar samtidigt. Det går mycket snabbare och man har dessutom minskat risken för att plocka fel varor, säger Björn Karlsson, vd på Weland Lagersystem.

Weland Lagersystem är just nu involverade i ännu så länge hemligt ett projekt där en av världens största retailers kommer få en helrobotiserad shoppinglösning med automation från Weland. På www.welandlagersystem.com kan du läsa mer om Rollco och andra företag som har effektiviserat sin verksamhet tack vare en smartare lagerhållning.