Containerpack Lastbärarsystem - Pallar & Lastemballage
Den rikstäckande branschorganisationen CPL består av åtta medlemsföretag som säljer, reparerar och återvinner pallar och annat lastemballage.

Rikstäckande logistiksystem för lastpallar

LagerDen rikstäckande branschorganisationen CPL består av åtta medlemsföretag som säljer, reparerar och återvinner pallar och annat lastemballage. Med medlemmar runt om i hela landet blir transportsträckor kortare och logistiken bättre.

CPL:s ägarföretag
  • Gävle Pallreparationer
  • Kjell & Co, Karlstad
  • Terab, Trollhättan
  • Pallmaster, Landvetter
  • JRG Erikssons Pall & Emballage, Kvillsfors
  • Abos, Färjestaden
  • Malmö Pall
  • Ejmunds Gård & Såg, Romakloster
  • Logex AB i Umeå är en samarbetspartner i CPL-gruppen

CPL står för Containerpack Lastbärarsystem och är en medlemsägd organisation vars medlemmar finns över hela Sverige. Alla medlemsföretag har reparationsverkstäder som reparerar lastpallarna korrekt och ser till att endast godkända pallar åker ut till transport.

När pallar ska in för reparation behöver de inte transporteras längre än till närmsta reparationsverkstad inom CPL tack vare medlemmarnas samarbete. Timo Berg på CPL säger så här om samarbetet:

– Tack vare att vi finns från Umeå i norr till Malmö i söder kan vi ha en bra logistik och pallarna behöver inte fraktas lika långt. Det är bra för miljön men gör även att vi kan hålla bra prisbild på logistiken, säger Timo Berg.

Varje medlemsföretag har egna lokala kunder men kan tack vare samarbetet även ta hand om logistik för rikstäckande företag. Alla medlemsföretag arbetar även med att reparera och återvinna de pallar och emballage som inte längre är funktionsdugliga.

Miljövänlig återvinning och lång livslängd

Containerpack Lastbärarsystem - Lastemballage
CPL är en rikstäckande medlemsorganisation.
Så långt det bara går renoverar CPL:s medlemsföretag alla lastpallar tills de inte längre går att använda.Alla företag inom CPL är certifierade EUR-reparatörer. När en EUR-pall kommer in till något av medlemsföretagen granskas och sorteras den av erfaren personal utifrån dess kvalitet.

I återvinningen är målet att omhänderta allt material så att inget går till spillo. När pallarna till slut är obrukbara återvinns de eller görs om till pellets.

– Miljön ligger i fokus både när det gäller reparationer och återvinning. Pallen lever kvar så länge den kan utan att vi tummar på kvaliteten. När den tillslut inte går att reparera längre går den vidare i återvinningssystemet och kan göra nytta någon annanstans, berättar Timo Berg.

Nya tekniska lösningar för ökad effektivitet

För att utveckla verksamheterna och skapa större effektivitet arbetar CPLs medlemsföretag även med nya tekniska lösningar. Ett exempel på detta är en ny robotanläggning som producerar både nya pallar och reparerar trasiga med stor effektivitet och minskar också volymen avfall från tillverkningen.

För mer information om Containerpack Lastbärarsystem och hur du hittar ett medlemsföretag nära dig, besök på www.containerpack.com.

Redaktionen
redaktionen@tematransport.se