Presenteras av Work System
Work System - bilinredning
Foto: Work System

Släpper ny lättare bilinredning för transportbilar

Svenska Work System lanserar nu en av marknadens lättaste fordonsinredningar lagom till införandet av den nya körcykeln WLTP. Vikten blir nu extra viktig för att undvika hög fordonsskatt.

Tidigare tester har genomförts med standardutrustning men med den nya körcykeln WLTP kommer testerna att köras med all installerad extrautrustning. De nya reglerna träder i kraft den 1 september 2019. Svenska Work System svarar med att lansera sin lättaste serie fordonsinredning någonsin.

− Vår nya inredning är ca 30 procent lättare jämfört med föregående version, vilket harmoniserar bra med den nya körcykeln WLTP (Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedure), säger Emil Cajfeldt, vd på Work System.

Modulbaserad med smarta funktioner

Work System har tillverkat inredning och utrustning för transportbilar sedan 2009 och den nya modulbaserade inredningen är bland de lättaste på marknaden. Med mängder av mått och kombinationer är det dessutom enkelt att skräddarsy för olika bilmodeller och verksamheter.

− Som kund kan man känna sig trygg med att vår inredning är svensktillverkad och testad av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut). Insatslådor och modulbackar dessutom är tillverkade av 100 procent återvunnet material, säger Emil.

Det har också kommit till nya typer av lådor och backar som gör det enklare att hålla ordning. Modulbackarna har fått flera smarta funktioner såsom etiketthållare, avdelare och möjligheten att hänga backar på skenor, vilket gör att man får en effektivare förvaring.

Finns över hela Sverige

Utöver inredningen så har Work System ett brett sortiment av annan utrustning såsom takräcken, frontbågar, flakkåpor och arbetsbelysning. Företaget har anläggningar på 18 olika orter i Sverige med verkstad, showroom, försäljning och servicepersonal på plats.

− Eftersom vi har så många depåer ute i landet så är vi en bra partner för större företag då vi kan erbjuda en helhetslösning för kunden även efter installation. De senaste åren har vi inlett samarbete med företag som till exempel Transtema (f.d. Ericsson) och Arento, berättar Emil.

worksystem.se finns mer information om företagets bilinredning och utrustning för olika bilmodeller. Genom att kontakta sin närmaste depå går även att få en kostnadsfri skräddarsydd ritning.