Presenteras av Sydtrade
Sydtrade - Mitsubishi EDIAEX
Foto: Sydtrade

Småländsk truckexpert satsar elektriskt

Mitsubishis senaste generation elektriska motviktstruckar lanserades i Sverige för drygt ett år sedan. Mottagandet har varit mycket positivt och den småländska återförsäljaren Sydtrade har märkt av ett stort intresse.

Mitsubishi är en av världens största trucktillverkare och med den senaste generationens elektriska motviktstruckar har man höjt ribban rejält och vunnit en rad priser. Truckarna är fulla med avancerad teknik och innovativa funktioner.

Sydtrade som är auktoriserad återförsäljare i Småland och Blekinge har man sålt truckar sedan 1982 och satsar nu på de gröna eltruckarna. Curt Arvidsson som är vd och försäljningschef på företaget är mycket positiv.

Innovativa lösningar

Mitsubishi EDIAEX utomhus
Nu med IPX4-klassning. Foto: Sydtrade

Mitsubishis nya truckgeneration har bland annat ett smart styrsystem där bakhjulen har en styrvinkel på 100 grader som tillsammans med individuella drivmotorer på framhjulen vilket gör truckarna väldigt lättmanövrerade.

– Mottagandet har varit väldigt positivt bland våra kunder. När de provkört truckarna vill de knappt släppa taget. Tillsammans med skjutstativtruckarna från Mitsubishi är det våra absolut mest populära truckar just nu, säger Curt.

Med den nya generationens IPX4-klassning kan de elektriska truckarna användas i alla väder för första gången. Det gör att man tillsammans med det inkapslade bromssystemet får en truck som påverkar inomhusmiljön minimalt.

Brett sortiment

Sydtrade säljer även Mitsubishis övriga trucksortiment, däribland de populära skjutstativtruckarna. Företaget är dessutom återförsäljare för JCB, Elevah samt Hyundais större elektriska motviktstruckar på fyra till fem ton samt dieseltruckar på över 10 ton.

– Vi säljer mycket på vår långa erfarenhet av truckar men vår serviceorganisation har bäddat för de senaste årens starka försäljning med verkstäder i Jönköping och utanför Växjö samt ett växande antal servicebilar, säger Curt.

Sedan fem år tillbaka erbjuder Sydtrade även truckförarutbildningar. Intresset har varit stort och det som började som en mindre sidoverksamhet är nu en viktig del för företaget och sysselsätter två personer.

Både nytt och begagnat

Sydtrade har omkring 100 nya och begagnade truckar i lager. De senaste åren har intresset för uthyrning växt enormt och man har många truckar ute på både kort och lång tid. Många har enligt Curt upptäckt att det går att hyra både nytt och begagnat.

Curt avslutar med att tipsa om att provköra någon av Mitsubishis elektriska motviktstruckar och på företagets webbsida finns mer information om dessa. På www.sydtrade.se hittar du även information om företagets övriga sortiment och tjänster.