Hässelby åkeri - hästavfall och stallströ
Anders Ericsson är tredje generationen i företaget Hässelby Åkeri och har utvecklat verksamheten

Transport av stallströ från ridskolor

TransportI Hässelby finns ett familjeföretag som sedan 1937 tagit hand om hästavfall från stall och ridskolor. Företaget har idag utvecklats till att bli en blomstrande affär för såväl ridskolor som bostadsrättsföreningar.

Åkeriet grundades 1937 av John Ericsson som vände sig till stall och ridskolor för att hämta hästgödsel. Än idag utgör transporter av stallströ från ridskolor och stall den största delen av åkeriets uppdrag, men även annat avfall kan transporteras bort.

Anders Ericsson är tredje generationen i företaget Hässelby Åkeri och har utvecklat verksamheten till att fokusera på att serva både stall, bostadsrättsföreningar och företag med containers för avfallstransport. Åkeriet har ett stort antal containers i omlopp samtidigt som snabbt och kontinuerligt ställs ut och hämtas in hos de nöjda kunderna.

Renas för att bli bättre gödsel

För miljömedvetna trädgårdsintresserade är hästgödsel eftertraktat då det är perfekt för att ge jorden bra och naturlig näring. För att gödslet skall ge rätt näring är det dock viktigt att det är fritt från skadliga bakterier. Allt hästavfall körs därför först till en reningsanläggning där det hettas upp och renas, ett led i ansvarskedjan som Hässelby tar hand om.

Åkeriet tar även hand om andra typer av avfall där allt transporteras till avfallsstationer för att på bästa sätt sortera och återvinna avfallet så långt det går.

-I dagens samhälle där mycket slängs är det viktigt att allt avfall sorteras upp så långt det går. Den ansvarsbiten ligger inte bara på oss som åkare utan mest på kunderna som använder våra containers, annars kan det tillkomma onödiga avgifter från återvinningsstationerna, berättar Anders Ericsson, ägare för Hässelby Åkeri vars farfar startade företaget.

Snabb leverans av containers

Förutom hämtning och transport av hästgödsel från ridskolor och stall erbjuder Hässelby Åkeri även andra transporttjänster. Under vår- och höststädningssäsongen är det många bostadsrättsföreningar, samfälldheter och företag som behöver hjälp att ta hand om avfall. I vissa fall kan de även åtta sig längre specialkörningar, och Anders minns den gången han hjälpte Batman komma till Dalarna.

-En gång transporterade jag upp ”Batmobilen” till ett event i Dalarna, men det tillhör ovanligheterna. Jag har många containers till mitt förfogande vilket gör att jag snabbt kan vara ute med en container när någon ringer. Det finns alltid någon som står tom redo för leverans, berättar Anders.

Bra service är a och o

Hässelby åkeri
Erbjuder även andra transporttjänster
För ett mindre företag som Hässelby Åkeri märks transport- och åkerinäringens tuffa konkurrens extra mycket. Bra service, prisvärda tjänster och att man genomför korrekta transporter och leveranser är vad åkeriet alltid framhåller som varför de levt kvar i nästan 80 år.

-Trevlig service och humana priser är det jag tror kunderna uppskattar mest med Hässelby Åkeri, och det är anledningen till varför våra kunder återkommer år efter år. Eftersom konkurrensen i branschen är extremt hård gäller det att utmärka sig, berättar Anders avslutningsvis.

Oavsett om du har ett stall som behöver bli av med hästavfall, driver en odling som behöver gödsel av hög kvalitet eller om du är med i en bostadsrättsförening som behöver transportera bort avfall så kan Hässelby Åkeri hjälpa dig. Besök www.hasselbyakeri.com för mer information om åkeriet och dess tjänster.

Redaktionen
redaktionen@tematransport.se