Presenteras av Adams Logistics
Adam Logistics
Foto: Adams Logistics

Transporterar tempererat gods över hela Europa

Adams Logistics är ett ungt företag som tack vare sitt hållbarhetstänk vuxit snabbt inom tempererade transporter i Europa. Nu satsar man extra på den skandinaviska marknaden.

Adam Logistics - Logotyp

Som ett modernt företag har Adams Logistics satsat stort på hållbarhet och bland annat uppfyller hela fordonsflottan den senaste Europastandarden. Nu ser man möjlighet till expansion i Norden där man ser stor efterfrågan på den här typen av transporter.

Flytande kemikalier och LNG

Sedan starten 2013 har företaget expanderat snabbt och idag transporterar Adams Logistics flytande kemikalier och naturgas över hela Europa och Ryssland. Enligt Kari Alatorvinen, vd på Adams Logistics, beror detta på den expertis företaget har utvecklat genom att fokusera på en viss typ av transporter.

– Vi utvecklat en god expertis inom tempererade transporter och kan erbjuda olika lösningar för våra kunder. Nu vill vi växa ytterligare och ser stor potential i Skandinavien, säger Kari.

Fokus på miljön

När det gäller miljön lägger Adams Logistics stor vikt vid hållbar utveckling och att deras transporter ska göra minsta möjliga påverkan på miljön. Nästan hela fordonsflotta är miljöklassad enligt Euro 6 samt att förarna är utbildade inom eco driving.

– Vi strävar efter att minimera utsläpp och eventuella skador på miljön genom framåtblickande underhåll av flottan. I alla våra processer följer vi de lagar som råder gällande miljö inom transportbranschen, berättar Kari.

Kunderna i centrum

Adam Logistics - Kemikalier
Foto: Adams Logistics

Kari avslutar med att poängtera att Adams Logistics alltid sätter kunderna först och försöker hitta lösningar som passar deras behov. Det kan innebära allt från extra snabba leveranser till transport av ovanligt gods.

– Vi arbetar med samarbetspartners i flera olika länder, allt för att kunna serva våra kunder så snabbt och effektivt som möjligt, avslutar Kari.

Adams Logistics har huvudkontor i Uleåborg och är även etablerade i Helsingfors och Tallinn. Företaget utbildar kontinuerligt inom trafiksäkerhet, färdplanering, lastning och lossning och är certifierade enligt SQAS, ISO 9001,14001 och 18001. På www.adamslogistics.fi/en/ finns mer information om vad Adams Logistics kan erbjuda skandinaviska kunder.