Abandon - Entrepenadmaskin
Entreprenadmaskiner från turkiska Hidromek känns igen på de vita hytterna med röda detaljer och svart bom.

Turkiska Hidromek gör succé i Sverige

FordonLanseringen av de turkiska entreprenadmaskinerna Hidromek har mottagits väl på den svenska marknaden. Hidromek exporterar idag maskiner till alla länder i Europa och inom Norden förutom Sverige även Norge och Finland.

Sundsvallsbaserade Abandon har under några års tid importerat de toppmoderna grävmaskinerna från Hidromek som säljs via återförsäljare över hela landet. Som generalagent i Sverige håller Abandon centrallagret för Hidromek och står för all teknisk support och marknadsföring för sina återförsäljare. Med ett utökat sortimentet på ingång, kommer företaget att stärka sin ställning på den svenska marknaden.

Hidromek

Entreprenadmaskiner från turkiska Hidromek känns igen på de vita hytterna med röda detaljer och svart bom. I utvecklingen av Hidromek har man fokuserat mycket på högkvalitativa komponenter som till exempel Isusumotorer och Kawasaki hydraulpumpar.

Abandon - Hidromek
Hidromek 220GTB.

– Det är inte bara en fråga om att sätta in bra komponenter, det svåra är att få dem att harmonera med varandra. Där har de turkiska tillverkarna lyckats, första reaktionen hos en kund är oftast vilken bra hydraulik Hidromek har vilket är något som uppskattas av förarna, säger Jan Johansson, marknadsansvarig på Abandon.

Miljön är även i fokus och alla entreprenadmaskiner från Hidromek uppfyller idag Europakraven för steg 3B.

Toppmodern fabrik

När Jan var nere i Turkiet för första gången för att se fabriken, imponerades han av de hypermoderna fabrikerna med effektiva robotar och dess kompetenta personal.

– Turkiet har haft en av de starkast växande ekonomierna i världen under många år, vilket märks. Ankara är toppmodernt, likt fabriken och vi fick ett jättefint intryck och blev riktigt imponerande. Idag är de en fantastisk samarbetspartner som är lyhörda till våra och våra kunders behov, berättar Jan.

Hidromek är ett varumärke som växer starkt världen över, vilket resulterar i att fabrikerna i Turkiet nu expanderar. Med ny mark i Ankara på en miljon kvadratmeter, har de schaktat ut för att göra fem nya enheter med målet att effektivisera produktionen.

Specialanpassat efter kundens behov

Som resultat av ett gott samarbete, är fabriken i Turkiet lyhörd till Abandons önskemål och är beredda att göra förändringar som passar den nordiska marknaden. Till exempel levereras hjulgrävarna som tidigare hade en toppfart på 27 km/h, nu i en 35 km/h snabbgående version.

– För att säkerställa att det utökade sortimentet tillgodosåg våra kunders efterfrågan, involverade vi kunder i processen att testa prototyperna i Ankara för att provköra maskinerna. De var lyriska av några av de nya produkternas kapacitet, säger Jan.

I de nya fabrikerna kommer nya produkter i sortimentet så som väghyvlar, hjullastare och även ett breddat sortiment av grävmaskiner som kommer att omfatta storlekar från 6-60 ton. De nya hjullastarna kommer att lanseras första gången på entreprenadmässan Intermat i Paris.

www.hidromek.se kan du läsa mer om entreprenadmaskinerna från Hidromek och nyheter kring företagets utökning av produktsortimentet.

Redaktionen
redaktionen@tematransport.se