Presenteras av Sparrow Aviation
Sparrow Aviation - Flyg
Med flyg till Stockholm, Halmstad och Berlin har Sparrow Aviation satt Österlen på kartan.

Uppstickare inom flyg sätter Österlen på kartan

Sparrow Aviation är uppstickaren inom flygbranschen som satsar lokalt. Med stort fokus på personlig service har man upprättat en rad linjer i södra Sverige som knyter samman orter som Kristianstad, Kalmar, Halmstad och Stockholm.

Sparrow Aviation logo

2012 var året då Sparrow Aviation, med stöd av näringslivet i Kristianstad, började flyga mellan Kristianstad och Stockholm. I dag, fyra år senare, har man växt passagerarantalet med 40% och allt fler lägger nu märke till den lilla uppstickaren som sätter Österlen på kartan.

”Bästa alternativet till Österlen”

Sparrow Aviation är i dag är enda operatören som flyger från Kristianstad och trots framgången hittills önskar man expandera regionens resande ytterligare. Men varför Kristianstad? Sparrow Aviations vd Richard Franck berättar:

– Det finns ett starkt näringsliv i Kristianstad som är i stort behov av en linje till Stockholm. Det är viktigt för hela regionen att dessa band kvarstår. Samtidigt är Österlen en fantastisk destination för privatresenärer och det är vår stora förhoppning att fler ska få upp ögonen för just Kristianstad Österlen Airport som det bästa alternativet när man väljer flygplats att åka till.

Utöver linjen mellan Kristianstad och Stockholm har Sparrow Aviation nyligen expanderat i södra Sverige och började i oktober 2015 trafikera sträckan Halmstad – Stockholm Arlanda. Andra linjer inkluderar den lite mer annorlunda sträckan Halmstad-Kalmar-Berlin.

– Om man från Kalmar vill ta sig ut i Europa måste man antingen åka tåg till Köpenhamn eller ta flyget till Stockholm, vilket är i fel riktning. Därför erbjuder vi istället en direktlinje ut i världen, säger han.

Rutten erbjuds i samarbete med Halmstad City Airport vilket innebär att både Kalmar- och Halmstad-borna nu har en direkt linje till Tysklands huvudstad.

Värnar om det lokala

Till skillnad från de stora drakarna i branschen har Sparrow Aviation satsat mycket på det lokala och personliga. Oavsett rutt flyger man med lokal personal och behöver man då och då komma i kontakt med kundtjänst är chansen stor att man till slut kommer känna igen personen på andra sidan luren.

– Vi har alltid satsat på ett lokalt engagemang, detta på grund av att vi är beroende av ett lokalt näringsliv för att gå runt, och de är i sin tur beroende av oss för snabbt och effektivt kunna ta sig till sina möten, säger Richard.

Enligt Richard har det lokala engagemanget märkts av då det resulterat i lojala kunder, men också att de känner att de kan komma med förbättringsförslag och idéer. Ett lokalt flygbolag är således något som engagerar, speciellt när det ägs av sina kunder:

– Vår Kristianstad-linje ägs bland annat av en rad mindre delägare från Kristianstad, vilket är lite speciellt. Men det borgar för ett genuint intresse och engagerade kunder.

www.sparrow.se kan du boka din nästa resa från en av Sparrow Aviations linjer i södra Sverige. Här kan du också läsa om de erbjudanden som finns för företag i form av årskort och bultbiljetter.