Presenteras av NSCA
Nsca - Excel - Inköpare
Foto: Nordic Supply Chain Advice

Inköpare blir effektivare med utbildning i Excel

Nordic Supply Chain Advice erbjuder spetsutbildningar inom inköp och supply chain management. Den mest uppskattade kursen, “Excel för inköpare”, återkommer under våren 2017 i Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö, Västerås och Sundsvall.

NSCA-logo

NSCA tillhandahåller utbildningar och rådgivningstjänster inom supply chain management. Kursen Excel för inköpare ger inköpare möjligheten att fördjupa sina kunskaper inom Excel. Kursen lär ut arbetssätt och funktioner som kan effektivisera arbetet och minimera risken för misstag.

– Många anar inte allt man kan göra med Excel, det är ett mycket större program än de flesta känner till, säger Roger Stokkedal, vd för NSCA.

Effektivisera och automatisera rutiner

Nsca - Datormiljö
Foto: Nordic Supply Chain Advice

Kursen Excel för inköpare riktar sig inte enbart till inköpare utan lockar även säljare och deltagare från andra administrativa yrken. Kursdeltagarna får bland annat lära sig att jämföra prislistor och offerter, göra enkla spend-analyser och använda makron. Roger berättar att deltagare på kursen har kunnat minska sina arbetsuppgifter med 20-40 procent efter kursen.

– Vi fokuserar på att man ska kunna effektivisera sina rutiner, spara tid och kunna göra saker som man inte ens trodde var möjligt att göra. Det finns mycket tid att spara genom att effektivisera eller automatisera rutinuppgifter, säger Roger.

Utbildat över 3000 personer i Excel

En av fördelarna med att rusta sig med kunskap inom Excel är att användandet av digitala verktyg minskar risken för misstag.

– När man arbetar med att jämföra listor eller ska hitta avvikelser är det lätt att stirra sig blind på detaljer och då riskerar man att göra misstag. Om man istället använder verktyg för att göra jobbet sker inga misstag och det går dessutom blixtsnabbt, avslutar Roger.

Excel för inköpare har hittills haft över 3000 deltagare från företag såsom ABB, Autoliv, NCC, Tools samt ett stort antal från offentlig förvaltning. På NSCA.se finns information om kurstillfällen och anmälan.

Ort Datum Bokningslänk
Göteborg 7-8 februari Boka kurs
Stockholm Kista 14-15 februari Boka kurs
Västerås 7-8 mars Boka kurs
Stockholm City 15-16 mars Boka kurs
Växjö 22-23 mars Boka kurs
Göteborg 29-30 mars Boka kurs
Malmö 3-4 april Boka kurs
Sundsvall 24-25 april Boka kurs
Stockholm City 2-3 maj Boka kurs